Tanulságos sikerfilmek  

Őskor

A tűz háborúja 

Luc Besson vicces-tragikus "némafilm" remeke az ősemberek korából - amelyben tényleg nem beszélnek, de kommunikálnak.

Ókor

Brian élete 
A Monty Python társulat megalkotta Jézus életének angol humorral fűszerezett komédiáját. Érdemes összevetni Andrew Lloyd Webber rockoperájával, a Jézus Krisztus Szupersztárral :)

A gladiátor 

Akinek külső szemlélő számára úgy tűnik mindig szerencséje van, annak sem fenékig tejfel az élete. Az élet tele volt titkolnivalóval, sikerrel és tragédiával az ókorban is. (Russell Crowe)

Középkor

István, a király 

Az első magyar rockopera, az első királyunkra emlékezik. Hát nem volt jobb önálló falvakban élni az állam, mint erőszakszervezet nélkül? Az államiság előnye mégis megnyilvánult abban, hogy nem sodortak el bennünket más nemzetek.

Újkor

Amadeus 

Az egyik legnagyobb zeneszerző élete - ahogy mindannyiunké - vígjátéki és drámai jelenetek váltakozása. Nincs olyan, aki unalmasnak találná.

Veszedelmes viszonyok 

A XVIII. századi Franciaország nemeseinek halálos játékai.

Túl az Óperencián 

Amerika, mint az Új Világ, a lehetőségek földje, megnyílik az Ausztráliából érkező, saját nyomorukból menekülőknek, de semmit nem adnak ingyen. (Tom Cruise, Nicole Kidman)

Legújabb kor

Gyönyörű mocsokságok 

Tényleg csak gondok nélküli gazdagság jellemzi a nyugati civilizációt? Ez a kissé naturalista film az ottani élet csúnyább oldalát mutatja meg, lélekemelő csattanóval a végén.(Audrey Tautou)

Sivatagi cápák 

Az Öböl-háború magánakciója holywoodi köntösben George Clooney-val a főszerepben. Bár ebben a filmben a poénok repkednek, látható marad az értelmetlen öldöklés szörnyűsége is.

 

Életmód


[+]
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • fresh color
  • warm color